Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Adrian Miuţescu se apără - „Problemele de funcţionare a reactorului ridică semne de întrebare privind calitatea apei şi a mediului din zona Mioveni!”

Category: Eveniment Published: Monday, 23 March 2015 Written by Interes Argesean

Un adevărat scandal a stârnit Adrian Miuţescu, fostul preşedinte al PNL Argeş, săptămâna trecută, cu declaraţiile sale privind unele probleme de funcţionare a reactorului de la Mioveni, din cauza cărora ar fi probleme şi la calitatea apei şi a mediului din zonă. Astăzi, Miuţescu a revenit cu precizări. Iată-le.

„Joia trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, în contextul unei analize referitoare la activitatea societăţilor din portofoliul Ministerului Energiei, am exemplificat o situaţie care mi-a fost prezentată din partea unor cercetători şi specialişti ai Institutului de Cercetări Nucleare Mioveni în care, din cauza unor probleme legate de funcţionarea reactorului, ridică semne de întrebare privind calitatea apei şi a mediului din zona respectivă.

Deşi problema a fost pusă în mod constructiv, fără a face acuzaţii la conducerea Institutului sau fără a nominaliza persoane din Institut, amintind doar că a fost informat de cercetători chiar ministrul de resort, m-am trezit cu o ploaie de acuzaţii şi atacuri pe care le consider nedrepte şi neadevărate. Există mărturii şi afirmaţii în acest sens, iar problema este mult prea importantă pentru a nu i se acorda atenţia cuvenită!

 Am fost catalogat ca „iresponsabil”, „generator de panică nejustificată”, ba chiar şi că „am atentat la siguranţa naţională”!

Stimaţi domni care aţi politizat acest subiect extrem de delicat şi important, abia acestea sunt motive de a fi acţionaţi în judecată! Eu sper, în interesul cetăţenilor din Mioveni, dar şi al celor din judeţul Argeş, ca semnalul să fie corect înţeles, iar dreptul la viaţă să fie apărat şi respectat de noi toţi”.

 

 

Hits: 1256

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments