Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ziua Eroilor în Afganistan

Category: Eveniment Published: Thursday, 21 May 2015 Written by Interes Argesean

Militarii români dislocaţi în Baza Militară Kandahar au organizat astăzi, în prezenţa Seniorului Naţional, colonelul Victor Moldoveanu, a comandantului Elementului Naţional de Sprijin, colonelul ing. Alexandru Alexandroaia şi a comandantului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei KAF, locotenent-colonelul Florin-Corneliu Şoltuz, o ceremonie militară dedicată Zilei Eroilor.

Ceremonia s-a desfăşurat în locul de dispunere a Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF şi au participat ofiţeri din Echipa de Legătură a Statului Major General, militari din cadrul Elementului Naţional de Sprijin şi militari din Batalionul 33 Vânători de Munte ,,Posada”.

În cadrul evenimentului s-a executat Apelul Solemn pentru omagierea celor cinci eroi ai Batalionului 33 Vânători de Munte ,,POSADA”, sublocotenenții post-mortem Aurel Marcu, Florin Bădiceanu, Valerică Leu, Dan Ciobotaru și Paul Caracudă, cazuți la datorie în Teatrul de Operații din Afganistan, urmat de o slujbă religioasă oficiată de preotul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF.

 

La sfârșitul ceremoniei, participanții au ciocnit, conform tradiției românești de Înălțare, un ou roșu.

Hits: 1509

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments