Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Planul Urbanistic General al municipiului va fi reactualizat

Category: Administratie Published: Friday, 17 January 2020 Written by Interes argesean

8 ani s-a lucrat la el, iar acum are nevoie de o nouă reactualizare

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş se dovedeşte a fi o lucrare anevoioasă, plină de neprevăzut şi desigur scumpă. Din 2010 până în 2018 o firmă a lucrat la reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş. Iniţial, suma anunţată pentru această actualizare era de 320.000 de lei, dar în cei opt ani, cât a durat de fapt actualizarea, administraţia locală a cheltuit mult mai mult, după cum vă informam într-un număr anterior al ziarului nostru.

„Sunt 6-7 probleme de terenuri care au fost trecute din intravilan în extravilan. Se face PUG-ul de multă vreme, şi vom corecta.  Nu mai găseam nici firma care l-a făcut”, a declarat anterior primarul Constantin Panţurescu.

Firma cu care administraţia locală a încheiat un contract în 2010 pentru actualizarea Planului Urbanisitc General este SC Toping Company SRL. Pe la începuturile colaborării cu administraţia locală arhitectul Lucian Enache, cel care se ocupa de elaborarea documentului, a tot venit la şedinţele de Consiliu Local pentru a le spune aleşilor care vor fi modificările făcute prin noul PUG. El vorbea despre hoteluri de cinci stele la Curtea de Argeş, despr o şosea de centură absolut obligatorie, etc. Vizitele sale s-au rărit ulterior până când nu au mai avut loc, dar PUG-ul nu înainta deloc, astfel încât din 2011 până în 2018 din buget s-au plătit sute de mii de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General.

Terenuri intravilane devenite brusc extravilane

Acum, e nevoie de reactualizarea reactualizării. Noul PUG a intrat în vigoare în februarie 2018, dar s-a constatat între timp că tot nu e bine. „În urma implementării Regulamentului Local de Urbanism s-au constatat unele aspecte privind omisiuni şi neconcordanţe cu realitatea din teren şi cu direcţia de dezvoltare a municipiului”, potrivit primarului Panţurescu. Omisiunile şi neconcordanţele se referă la modificarea limitei intravilan/extravilan fără a verifica situaţia din teren din care au rezultat terenuri cu regimul juridic modificat din intravilan în extravilan, la faptul că suportul topografic nu corespunde cu realitatea din teren, nici traseele reţelelor edilitare nu corespund cu realitatea din teren, etc.

Pentru a rezolva toate aceste probleme, PUG–ul va fi actualizat. Deocamdatănu se ştie pe câţi bani şi în ce perioadă. Cetăţenii care au probleme cu schimbarea statutului juridic al terenurilor pe care le deţin sunt invitaţi la Primărie ca să vadă ce pot face.

Hits: 594

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments