Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

1 milion de lei prejudicii aduse bugetului local la Corbeni

Category: Administratie Published: Thursday, 13 February 2020 Written by Interes argesean

Conturile Primăriei Corbeni au fost executate silit din cauza nerespectării unui contract, iar acest lucru a adus prejudicii de aproape un milion de lei bugetului local, au constatat inspectorii Curţii de Conturi care au desfăşurat un audit în care au verificat gestionarea elementelor patrimoniale ale comunei. Raportul auditului realizat la sfărşitul anului trecut a fost făcut public zilele trecute.

Inspectorii Curţii au constatat că „au fost aduse prejudicii bugetului local în sumă totală de 967.314 lei reprezentând ieșirile de resurse ocazionate de executarea silită a conturilor instituției urmare sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea condițiilor contractuale convenite în derularea proiectului ”Modernizare drum forestier Rudărie-Corbeni până la Pârâul Babi de la km 0+00 până la km 5+900 în lungime de 5,900 km în comuna Corbeni” realizat din finanțări externe nerambursabile”.

Nici cu achiziţiile directe nu au stat prea bine cei de la Primăria Corbeni, Curtea de Conturi constatând că „nu au fost respectate, în toate cazurile, reglementările legale aplicabile achizițiilor directe de bunuri și servicii, în sensul că nu au fost întocmite documente privind determinarea valorii estimate a achizițiilor ce trebuie efectuate; nu a fost efectuată consultarea catalogului electronic publicat în SEAP şi nu a fost întocmită notă justificativă în cazurile în care achizițiile publice nu s-au realizat prin SEAP”.

Hits: 662

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments