Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Încă două staţii de taxi

Category: Administratie Published: Monday, 23 March 2009 Written by Gabriela Dobra

Pe raza municipiului, au fost amenajate încă două noi staţii de taxi, una în zona intersecţiei de la Făgăraş şi alta pe strada Nevers. Decizia a fost luată ca urmare a unei hotărâri de consiliu, prin care s-a stabilit suplimentarea staţiilor de taxi de pe raza municipiului. „Cele două staţii oferă încă 11 locuri de staţionare pentru cei care practică taximetria”, a declarat Nicolae Păunescu, reprezentant al Biroului Transporturi din cadrul primăriei. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe de consiliu, numărul total al taxiurilor care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului a fost limitat la 120 de autoturisme. „Am avut în vedere faptul că nu putem asigura locuri de parcare pentru toţi, aşa că am decis să limităm numărul. Legea permite 130 de taxiuri la Curtea de Argeş, în urma unei hotărâri de consiliu din luna ianuarie a acestui an, numărul s-a redus la 120”, mai spune şeful de la Transporturi. În prezent, în municipiul nostru funcţionează 10 staţii de taxi: în zona Confarg (6 locuri), lângă piaţa Centrală (8 locuri), la Făgăraş (6 locuri), la Biserica Domnească (5 locuri), lângă Biserica Sfântul Gheorghe (8 locuri), în faţa Hotelului Posada (8 locuri), la Ivancea (10 locuri), pe strada Nevers (5 locuri), la Gară (6 locuri) iar pentru cei care transportă marfă a fost prevăzută o staţie pe strada Daniel Sterescu, în zona depozitelor cu materiale de construcţii.
Criza a afectat însă şi acest domeniu de activitate, dovadă fiind numărul din ce în ce mai mic al numărului de taxiuri de  pe străzi. “Estimăm că la acest moment, din cele 120 de maşini autorizate, mai funcţionează aproximativ 90. Pentru că nu mai au profit, mulţi au renunţat la această activitate şi au ales să plece în străinătate”, a adăugat Marin Marin, reprezentat al Biroului Transporturi.
Hits: 1013

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments