Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ultima zvâcnire a preţului mărit al apei

Category: Editorial Published: Tuesday, 25 November 2014 Written by Laura Ilie

Astăzi se va produce ultima tentativă, cred eu, de revenire a preţului la apă la ceea ce era înainte de scumpirea din această vară. După cum ziarul nostru v-a informat, unul dintre cele mai aşteptate puncte ale şedinţei de marţi a Consiliului Local este „Propunerea comisiei juridice privind soluţionarea Adresei Instituţiei Prefectului”, prin care i se cere Consiliului „reanalizarea hotărârii de scumpire a apei”, coroborat cu aspectele sesizate de dl. Petre Bălălău, preşedintele Asociaţiei de Locatari nr.  20. În luna octombrie, mai mulţi cetăţeni din municipiu, peste 400, potrivit dlui. Petre Bălălău,  au trimis la Prefectură o adresă prin care sesizau faptul că scumpirea apei şi a canalului la Curtea de Argeş ar fi ilegală. Prefectul a trimis Consiliului Local un document prin care solicita reanalizarea hotărârii.
Azi, consilierii locali vor decide dacă răspunsul formulat de comisia juridică, „adoptarea hotărârii (…) s-a făcut cu respectarea legii în sensul că a avut la bază propunerea motivată a operatorului serviciului comunitar de alimentare cu apă şi canalizare (…) precum şi avizul de specialitate al ANRSC”, este cel care va fi trimis Prefecturii.
Aşadar, dl. jurist Radu Chirca, şeful juriştilor din Primărie, cel care a avizat răspunsul comisiei juridice, crede că scumpirea s-a făcut cu respectarea legii. Deşi e de aşteptat ca la şedinţa de azi să participe mai mulţi cetăţeni, dată fiind mobilizarea pe care o face dl. Bălălău, nu cred că se mai poate face ceva cu preţul apei. De altfel, dl. preşedinte al Asociaţiei de Locatari nr. 20 a încercat şi în trecut, când s-a scumpit apa, să anuleze majorarea tarifelor, dar nu a reuşit.
Cred că în următorii doi ani cel puţin preţul apei şi al canalului vor rămâne la fel şi mai cred că nicio regie sau societatea comercială din Constanţa sau din  alte părţi nu vor prelua acest serviciu public. Dl. director Bolovan e mult prea trecut prin multe administraţii locale ca să se dea bătut tocmai acum, când mai are vreo doi ani şi se poate pensiona cu capul sus, plecând din funcţia de director. Sunt convinsă că va face tot ce îi va sta în putinţă să rămână preţul la fel, dar nici nu va mai cere în aceşti doi ani tarife mai mari. Deocamdată îi ajunge ce a câştigat şi ştie că nu e cazul să întindă coarda mai mult. Probabil că le va da angajaţilor Aquaterm salariul minim pe economie, ca să nu păţească cine ştie ce cu un eventual control de la ITM, le va da consilierilor care l-au susţinut ceea ce au nevoie, ca să se asigure de bunăvoinţa lor în următorul an şi jumătate, cât mai au aceştia de mandat, şi lucrurile se vor linişti. Doar dl. Bălălău şi locatarii se vor mai zbate ceva timp, dar fără rezultate, şi, într-un final, şi ei se vor resemna, aşteptând alte vremuri, alt Consiliu Local, alt director la Aquaterm, altă apă la robinete.

Hits: 2171

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments