Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

La Poliţia Curtea de Argeş se petrec lucruri ciudate

Category: Editorial Published: Monday, 24 February 2014 Written by Laura Ilie

Am o mare nemulţumire legată de Poliţia din Curtea de Argeş, de unii dintre oamenii care lucrează acolo, şi i-aş spune noului comandant al Poliţiei Argeş - Domnule Ispir, aveţi grijă şi de foştii colegi de la Curtea de Argeş, dacă vreţi cu adevărat să schimbaţi lucrurile în bine !
La Poliţia Curtea de Argeş se petrec lucruri ciudate, şi nu vorbesc aici numai de lipsa totală a transparenţei, ci şi de alte lucruri care fac, din păcate, obiectul unor plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, CEDO. Noi am scris despre câteva dintre faptele reclamate, necercetate sau cercetate superficial, şi nimeni nu a luat nicio măsură. Vă reamintim doar despre cazul bărbatului despre care fratele lui crede că a fost ucis şi îi acuză pe poliţiştii de la Curtea de Argeş că nu şi-au făcut datoria.
O anchetă superficială făcută de polițiștii și procurorii argeșeni, necompetenți material, într-un caz de „moarte suspecta”, face obiectul unei plângeri la CEDO, iar statul român ar putea să piardă 100.000 de euro, după cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru. Reclamantul din acest caz, Aurelian Din, este fratele celui mort în mod suspect la Valea Danului, și acuză faptul că autoritățile nu vor să cerceteze crima. De peste trei ani el se bate cu morile de vânt, încercând să demonstreze că fratele sau a fost ucis şi acuză instituțiile statului, competente să rezolve un astfel de caz, că au demarat doar niște cercetări empirice în ceea ce privește posibilele infracțiuni de omor sau lovituri cauzatoare de moarte. Primii acuzaţi sunt nişte poliţişti de la Curtea de Argeş, şi acesta este numai un caz dintre multe altele.
Prin urmare, ori printre cei care lucrează la Poliţia Curtea de Argeş mai sunt şi miliţieni, ori altceva se întâmplă, dar un lucru e sigur – „oamenii legii” din municipiu nu sunt ceea ce par a fi. Nu există transparenţă şi nimic din ce ar avea nevoie o instituţie de o asemenea importanţă ca o Poliţie atât de mare într-un oraş atât de mic precum Curtea de Argeş. Aici ne ştim cu toţii, se află repede despre afacerile unui poliţist sau altuia, despre amorurile fericite sau nefericite ale „oamenilor legii” şi e nevoie de tratament egal din partea poliţiştilor faţă de cetăţeni, oameni simpli, fără pile, cunoştinţe sau relaţii.
Activitatea Poliţiei din Curtea de Argeş face obiectul câtorva fraze în nota de presă a Inspectoratului Judeţean. În comparaţie cu ce se întâmplă în alte oraşe, ai impresia, falsă, desigur, că la noi nu sunt hoţi, că la noi lipsesc conflictele, că în general la Curtea de Argeş este un fel de Elveţie.
Sunt multe scandaluri, furturi, hoţii, tâlhării, drogaţi, accidentaţi la Curtea de Argeş şi în zonă, acolo pe unde sunt secţiile de Poliţie arondate Poliţiei municipale, numai că principiul după care sunt conduse sau mai bine zis (ne)rezolvate toate este „ciocu’ mic!!”.
Ne-ar trebui la Curtea de Argeş poliţişti oneşti, corecţi şi cinstiţi, care îşi fac meseria dacă nu cu pasiune şi interes măcar cu teama că ar putea păţi ceva dacă greşesc, dacă favorizează pe cineva sau ceva. Asta ne-ar trebui, dar rămânem cu ce avem, aşa că domnule comandant Ispir, aveţi grijă şi de foştii colegi de la Curtea de Argeş. Mai spuneţi-le cum ar trebui să se desfăşoare lucrurile, că poate au uitat de când aţi plecat dvs.

Hits: 1973

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (1)