Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

O strategie pentru 99,66 din populaţia municipiului aveţi?!

Category: Editorial Published: Wednesday, 05 March 2014 Written by Laura Ilie

10 specialişti de toate felurile, inclusiv specialişti în romi, dintre romi, transpiră din greu la un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor din municipiu. Mai multe informaţii pe această temă aţi aflat din paginile ziarului nostru de ieri. Nu e nicio problemă, e foarte bine, desigur, ne dorim ca situaţia romilor să fie îmbunătăţită astfel încât nici situaţia noastră să nu mai aibă de suferit de pe urma situaţiei lor, dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Că sunt implicaţi10 inspectori din Primărie, asistent social din spital, poliţist, psiholog, medic şi ce alţi membrii o mai avea acest grup care lucrează pentru binele romilor, nu e nici asta o problemă. Începe să devină abia când aflăm că de fapt sunt 87 de romi declaraţi la recensământ, nu 87 de familii, ci 87 de persoane, cum scrie negru pe alb în actele elaborate de specialiştii de mai sus. Deci, cât de profitabil, cât de potrivit, cât de onest este să faci atâtea planuri pentru 87 de persoane care reprezintă 0,34% din populaţia municipiului, iar pentru restul de 99,64 să te doară-n….
Sigur, grupul de lucru, planul de măsuri, raportul de activitate sunt necesare pentru ca cei care fac asta să-şi ia salariile sau ceva bănuţi în plus, şi să respecte actele importante pe care guvernanţii le emit pe bandă rulantă. Pe de altă parte, e foarte clar că ideea incluziunii şi îmbunătăţirii situaţiei romilor este bună, mai ales că, repet, cumva beneficiem şi noi dacă situaţia lor e bună, dar de la iniţiativă până la punerea ei în practică e cale lungă, mult mai lungă decât de la mână până la …buzunarul uitat deschis în preajma unor cetăţeni defavorizaţi, conform percepţiei generale.
Văzând strategia atât de frumos scrisă m-am gândit că ne-ar plăcea nouă, cetăţenilor din Curtea de Argeş, ca dna. Mariana Moise, şefa de la Asistenţă Socială, să se ocupe şi de o strategie pentru noi, ceilalţi 99,64% din populaţia municipiului. Să scrie dumneaei frumos pe hârtie un „Plan de măsuri pentru aplicarea strategiei de îmbunătăţire a situaţiei cetăţenilor din Curtea de Argeş pentru perioada 2014 – 2016”. Nu e aşa că sună bine şi ar fi extrem de util?! Să contribuie la elaborarea acestui plan toţi specialiştii pe care îi crede de cuviinţă, să fie plătiţi bine numai să avem şi noi un oraş mai frumos şi mai atractiv.

Hits: 1567

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments