Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

DNA-ul ne-a luat primarii la rost

Category: Editorial Published: Tuesday, 11 March 2014 Written by Laura Ilie

Curtea de Argeş deţine, cred, un trist record – ultimii doi primari, din cei trei pe care i-a avut din 1989 încoace, au probleme cu legea. Primarul Nicolae Diaconu este urmărit penal pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alţi peste 40 de edili din judeţul Argeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, iar fostul primar Gheorghe Nicuţ e  judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru o infracţiune referitoare la fraudarea de fonduri UE.
Dl. Ghigheanu nu a stat prea mult timp primar ca să rămână în conştiinţa cetăţenilor, dar de dl. Nicuţ şi de dl. Diaconu se leagă toată perioada „modernă” a municipiului, toate realizările şi toate neîmplinirile urbei din ultimii 20 de ani. Drept este că niciunul nu a fost, cel puţin deocamdată, condamnat, dar faptele şi acuzaţiile rămân, iar dacă un turist vine la Curtea de Argeş şi află, pe lîngă alte informaţii legate de municipiul turistic, şi pe aceasta, precis se uită cu alţi ochi la străzi, monumente şi clădiri.
Am fost la toate conferinţele de presă pe care dl. Nicuţ le-a susţinut în calitatea sa de primar, şi la aproape toate şedinţele de Consiliu Local din acea perioadă. Ştiu că au fost inundaţii la Curtea de Argeş, ştiu că au fost imobile afectate, ştiu când dl. Nicuţ a semnat actele care l-au trimis direct la DNA dar cu ajutorul cărora au fost reparate şcoala şi grădiniţa care fac obiectul procesului în care este inculpat. Au fost inundaţii în 2005 la Curtea de Argeş, ăsta e un lucru pe care ni-l amintim cu toţii, şi au fost pagube inclusiv la unităţi de învăţământ. Asta e cert, mai departe trebuie să stabilească judecătorii, iar noi, societatea civilă, ne vom putea pronunţa asupra sentinţei după ce ea va fi fost dată. Sincer, nu cred că dl. Nicuţ a fraudat, sau cel puţin nu a fost conştient de acest lucru. Ştiu că domnia sa era extrem de legat de şcoli, pentru că a venit la Primărie de la şcoală, şi în toate mandatele sale a investit în şcoli poate prea mult în opinia unora.
Dl. Diaconu este un as al fondurilor europene, se pricepe foarte bine să facă proiecte care să obţină finanţare, de asta sunt convinsă. Nu sunt la fel de sigură de echipa domniei sale şi nici de alţi sfătuitori din umbră pe care îi are. Strategia de dezvoltare locală din cauza căreia e acuzat de abuz în serviciu, la Curtea de Argeş, spre deosebire de alte locuri, a fost şi implementată. Da, e adevărat, într-o primă fază în ea se vorbea despre municipiul Huşi în această strategie, dar nu cred că dl.primar a făcut greşeala asta, poate a greşit când nu a verificat la sânge totul, de la cele scrise la cele vorbite.
Că sunt vinovaţi sau nu domnii actual şi fost primar, nu decidem noi. La noi a ajuns informaţia că sunt acuzaţi ori judecaţi că au încălcat legea şi nu ne pică deloc bine asta. Ne lasă un gust amar toate aceste lucruri pentru că ne simţim trădaţi odată în plus – ne uităm prin oraş şi nu ne place ceea ce vedem şi ne amintim că cei care au condus în ultimii ani nu sunt deloc fără pată. Dimpotrivă.

Hits: 1680

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments