Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

De ce s-a lăsat folosit dl Bolovan

Category: Editorial Published: Wednesday, 26 March 2014 Written by Laura Ilie

Dl. Ion Bolovan, directorul Aquaterm, este, cred, cel mai controversat personaj din Curtea de Argeş. Are o funcţie ingrată, aceea de şef al societăţii care furnizează utilităţile, iar utilităţile sunt de proastă calitate. Ca să rămână în funcţie, însă, dl. Bolovan s-a făcut frate cu dracu’ de multe ori, cam de câte ori au apărut la orizont nori negri pentru cariera domniei sale.  Scandalul apei este veşnic la Curtea de Argeş, pentru că cetăţenii spun că apa nu e bună şi e scumpă, în timp ce dl. director zice că e bună şi ieftină. Consilierii locali, cei care au putere de decizie în ceea ce priveşte calitatea sau potabilitatea apei, dar şi în privinţa funcţiei dlui. Bolovan, sunt ca frunzele-n vânt, se mişcă după cum au interes ei sau partidul din care fac parte.
Dl. director ar fi avut o soartă grea dacă nu ar fi ştiut să şi-i „apropie” pe cei care au drept de viaţă şi de moarte asupra carierei sale. Prin diverse sinecuri, prin chefuri mai mari sau mai mici, prin lucrări făcute pe acasă sau pe la amantele unora, prin toate acestea dl. Bolovan a reuşit până acum să rămână în funcţie. Sigur, în afara faptului că e un bun manager. Până acum, când lucrurile par să se fi stricat teribil. Nu mai are bani de salarii, nu mai are bani deloc, tarifele nu acoperă costurile, muncitorii sunt în fierbere, personalul tesa e în tensiune, iar dl. director şi staful său mai au să umble pe la biserici, să dea acatiste, căci în rest le-au făcut pe toate.
Au mers la şedinţele de Consiliu Local cu toate documentele necesare pentru a-i convinge pe aleşi că apa e prea ieftină la Curtea de Argeş faţă de costurile mari pe care le presupune exploatarea ei. Documentele au fost realizate în detaliu, astfel încât oricine să vadă ce se întâmplă de fapt. Apoi, i-a dus pe consilieri la şpriţ de nenumărate ori, la friptură ori la mici, dar tot degeaba.
Am citit hârtiile pe care dl. Bolovan le-a împrăştiat prin diferitele şedinţe de Consiliu Local şi cred că în ele este adevărul. Costurile sunt mari, apa e ieftină la Curtea de Argeş. Nu suntem însă noi vinovaţi, cetăţenii, că Aquaterm nu a schimbat pompele care consumă mult curent, sau că a scăzut consumul de apă. Cei care ne conduc ar fi trebuit să aibă o strategie în privinţa dezvoltării oraşului din acest punct de vedere, şi dacă doar au pompat bani în lucrări la reţele de apă şi canal fără vreo logică asta îi priveşte tot pe ei. Să se descurce cu managementul dlui. director. Dacă îl cred defectuos, cu conductele pe care le tot schimbă de peste zece ani şi ele crapă aproape în fiecare zi câte una, să se descurce.
Cred că chestiunea scumpirii apei e discutabilă, dar nu despre asta vreau să vorbesc acum. Mi se pare interesant faptul că dl. Bolovan s-a lăsat folosit de toată lumea dacă a avut un interes – în campania electorală a ieşit cu candidatul partidului din care face parte, dl primar Diaconu, şi au promis în cor că apa nu se va scumpi în mandatul 2012 – 2014, deşi ştia clar că acest lucru nu se poate, dar s-a lăsat folosit căci precis a avut şi domnia sa de câştigat. Acum, dl. primar pare să nu mai fie interesat de soarta dlui. Bolovan, căci, nu-i aşa, cetăţenii nu vor să plătească mai mult la apă. Dar, aş întreba eu, retoric, desigur, căci nu mai am vreo speranţă că dl. primar va mai organiza vreodată pe pământul acesta o conferinţă de presă, aşa cum zice legea, mă întreb aşadar, când a fost corect – când a ieşit cu şeful Aquaterm şi a zis că apa nu se scumpeşte, deşi ştia că nu se poate asta, sau acum, când îl lasă pe acelaşi dl. Bolovan singur împotriva tuturor. Asta dacă nu cumva a promis cuiva societatea, iar toate zbaterea directorului Aquaterm şi a celorlalţi e zadarnică.

Hits: 1769

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments