Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Directorul Salubrităţii, Cătălin Nastea, mai are 10 luni de mandat

Category: Fapt divers Published: Monday, 17 June 2019 Written by Interes argesean

Hotărârea a fost luată de Adunarea Generală a Asociaţilor, Consiliul Local 

Cătălin Nastea, directorul Societăţii de Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeş SRL, societate a Consiliului Local, mai are mandat de administrator până pe 15 martie 2020. El este administrator al SPU din martie 2013, iar de la începutul acestui an, după ce Curtea de Conturi a constatat că ar cam conduce ilegal, adică fără contract de mandat, societatea, Adunarea Generală a Asociaţilor (Consiliul Local) a decis să ia măsuri. Săptămâna trecută, Cătălin Nastea a convocat AGA şi a pus pe ordinea de zi contractul de mandat cerut de Curtea de Conturi.

Ce drepturi are...

Potrivit contractului, administratorul Cătălin Nastea are următoarele drepturi – „să primească o remuneraţie fixă în cuantum de 7000 de lei brut (4200 de lei net) pe lună, să beneficieze, pentru utilizare în interesul serviciului, de mijloace IT şi de comunicare din dotarea societăţii, respectiv PC/laptop, teelfon fix, telefon mobil, etc., să beneficieze, pe baza documentelor justificative, de decontarea cheltuielilor de cazare, transport, diurnă şi alte cheltuieli asimilitate acestora efectuate cu ocazia deplasărilor în interes de serviciu în ţară şi în străinătate în limitele stabilite prin bugetul anual, să beneficieze de autoturism, pe bază de foaie de parcurs, doar în interes de serviciu”.

... şi ce obligaţii

Obligaţiile pe care Cătălin Nastea le are, prin contractul de mandat, sunt numeroase. Printre ele se numără realizarea indicatorilor de performanţă care urmează să fie stabiliţi la o viitoare AGA, în iulie, să conceapă şi să aplice strategii şi/sau politici de dezvoltare a societăţii, să conducă „nemijlocit şi efectiv”, societatea, să prezinte AGA ori de câte ori i se solicită, situaţia economică, financiară a societăţii, stadiul realizării investiţiilor, stadiul îndeplinirii obiectivelor şi criteriilor de performanţă, precum şi alte documentaţii solicitate”, etc.

Consilierul local liberal Mădălin Marinescu a propus ca mandatul lui Cătălin Nastea să se încheie în iunie 2020, după alegerile locale, pentru ca viitorul Consiliu să aibă puterea să i-l prelungeaască sau să angajeze un administrator nou, dar propunerea sa nu a avut numărul de voturi necesare.

Hits: 648

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments