Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

În acest an au ars peste 20 de hectare de vegetaţie în Argeş

Category: Fapt divers Published: Friday, 10 January 2020 Written by Interes argesean

De la începutul anului 2020, ISU Argeș și autoritățile publice locale s-au confruntat cu incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață ce însumează peste 20 ha pe raza județului nostru, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.
Conform legii, „arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”. În ciuda acestor prevederi, argeşenii dau foc în continuare vegetaţiei, iar incendiile scăpate de sub control se întind şi duc la tragedii şi pagube materiale.

 „Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, spun pompierii în comunicatul citat.

Hits: 348

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments