Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ioana Teodora Dută si-a prezentat jurnalul pictat

Category: Invatamant Published: Sunday, 15 February 2009 Written by Catalin Popa

După cum aţi aflat din ziarul nostru, vineri după amiază, la Casa de Cultură „George Topârceanu” din Curtea de Argeş a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Jurnal la un an”, al artistei Ioana Teodora Duţă. Pe 12 februarie anul trecut, când a împlinit vârsta majoratului, Ioana a hotărât să realizeze un proiect mai deosebit. Ea s-a decis să picteze câte un tablou pe zi, timp de un an de zile, până când va împlini vârsta de 19 ani. Ioana a pus punct acestui proiect vinerea trecută, când a prezentat cele 365 de tablouri realizate pe parcursul unui an de zile.În realizarea acestui proiect Ioana a fost sprijinită enorm de părinţii săi. „Sunt mulţumită că am dus la capăt acest jurnal pictat. Înseamnă foarte mult pentru mine. Vă mulţumesc tuturor că sunteţi astăzi aici alături de mine”, a spus Ioana Duţă.

Un  adevărat eveniment cultural

La acest eveniment au participat foarte mulţi oameni de cultură, printre care Cristian Mitrofan, directorul Casei de Cultură, Florin Scărlătescu, directorul Muzeului Municipal, poetul Dumitru M. Ion, consilieri locali, cadre didactice din municipiul nostru, dar şi foarte mulţi colegi de ai Ioanei. Cu toţii au ţinut să o felicite pe artistă pentru realizarea acestui proiect neobişnuit. „Mă bucur mult pentru Ioana şi vreau să o felicit pentru ceea ce a realizat. Este cu siguranţă unul dintre cei mai talentaţi copii din municipiul nostru. Ştiu că astăzi împlineşte 19 ani şi vreau să îi urez cu această ocazie La Mulţi Ani!”, a spus Cristian Mitrofan. Foarte multe tablouri au fost achiziţioante de personalităţile prezente la expoziţie. „Vreau să o felicit şi eu pe Ioana. Sincer vă spun că la început nu credeam că va reuşi să realizeze acest proiect. Însă, mă bucur că Ioana m-a contrazis. O să cumpăr şi eu câteva lucrări pentru mine, dar şi pentru Muzeul Municipal”, a spus Florin Scărlătescu. La vernisaj a participat şi argeşeanul Ionuţ Cârstea, elev la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Piteşti, care a interpretat câteva melodii la nai.
Hits: 1152

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments