Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

95 ani de învățământ agricol la Curtea de Argeş

Category: Invatamant Published: Monday, 02 November 2015 Written by Interes Argesean

Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu” a fost sâmbătă în mare sărbătoare. Unitatea de învățămant a împlinit 95 ani de existență, fiind printre primele școli cu profil agricol din România.

Manifestările au debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la statuia lui Constantin Dobrescu Argeș, din faţa instituției de învățământ, după care a avut loc un moment emoționant: revederea mai multor generații de elevi care au studiat acolo. A urmat un moment artistic susținut de actualii elevi, după care ziua s-a încheiat cu o masă festivă în cantina liceului.

În ierarhia reţelei şcolare preuniversitare argeșene, Liceul Tehnologic „Constantin Dobrescu”ocupă un loc aparte prin vechime şi prin tradiţia pedagogică, școala fiind înfiinţată în anul 1920, după o donație a reginei Elisabeta. Împlinirea celor 95 de ani de existenţă a şcolii prilejuieşte o recapitulare a drumului parcurs de la înfiinţare şi până în prezent. Şcoala de grădinărie, pomicultură şi de sericicultură Curtea de Argeş, a fost înfiinţată de Ministerul Agriculturii şi Domeniilor, în toamna anului 1920 pe moşia din partea de nord a oraşului, zisă „Vatra Episcopiei”, unde până atunci funcţiona un punct zootehnic care purta numele de ,,Fermă” sau ,,Tamaslâc”. Înfiinţarea şcolii se datorează legatului de 354.600 lei lăsat de Regina Elisabeta, cu venitul căruia să se creeze o şcoală de grădinărie, pomicultură şi sericicultură la Curtea de Argeş”, a explicat profesorul Cristian Popa, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Constantin Dobrescu.

În timp, şcoala a urmat calea reformelor, cunoscând numeroase transformări, atât prin titulatură, cât şi prin profiluri, fiind demnă de remarcat activitatea sa ca școală de nivel practic, de grădinărie, pomicultură şi sericicultură, Liceu Agricol, Grup Şcolar Agricol. Din anul 2012 instituția de învățământ funcționează ca Liceu Tehnologic.

 

Gina Grigorescu

Hits: 2058

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments