Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Elevii Școlii Basarab I au câştigat concursul „Prietenii pompierilor”

Category: Social Published: Monday, 13 May 2019 Written by Interes argesean

La sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Pitești, s-a desfăşurat etapa judeţeană a Concursurilor „Prietenii pompierilor” şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, informează ISU Argeş. 

La aceste competiţii s-au înscris  elevi grupaţi în echipaje de fete, băieţi, dar şi mixte,  tinerii com­­­pe­titori măsurându-şi cu­noş­tin­ţele, for­ţele şi în­de­­­mâ­narea în pro­be teo­re­tice şi practic-apli­cative atrac­­tive, ce au drept scop dezvoltarea capacităţii de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi promovarea atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în situaţii de risc.

Primul concurs, cu tematica de prevenire a incendiilor, „Prietenii Pompierilor", a constat într-o probă de îndemânare ,,Pista cu obstacole" și o probă practică – „Ștafeta de 400 de m cu obstacole".

După desfășurarea probelor de concurs, Școala Gimnazială Basarab I din Curtea de Argeș și-a adjudecat locul I, atât la echipajele mixte, cât și la echipajul de fete.

Al doilea concurs, cu tematică de protecție civilă, ,,Cu viața mea apăr viața", a constat în:

-proba  transportului asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe distanța de 50 de metri și  deplasarea cu masca pe figură, într-un raion cu obstacole contaminat.
În urma desfășurării concursului, locul I, la gimnaziu, a fost câștigat de Școala Poienarii de Muscel, iar la liceu de Liceul Teoretic Ion Barbu din Pitești.

Concursurile s-au desfăşurat în spirit de fair-play, iar după încheierea probelor de concurs, competitorii au fost premiaţi cu diplome şi premii în bani, oferite de Consiliul Județean Argeș.

 

Hits: 368

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments