Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

„Începe şcoala. Ce facem cu câinii?!”

Category: Social Published: Wednesday, 28 August 2019 Written by Interes argesean

Faptul că s-au înmulţit câinii pe străzi se vede cu ochiul liber. Săptămâna trecută ziarul nostru trăgea un semnal de alarmă cu privire la acest lucru, şi scriam că din luna mai, mai exact de pe 5 mai, de când contractul semnat de Primărie, pe de-o parte, şi de Societatea de Salubritate, pe de alta, s-a încheiat, nimeni nu mai adună câinii maidanezi de pe străzi. Activitatea de ecarisaj a fost dată de Consiliul Local Serviciului Public de Gospodărie Comunală, dar acesta nu are personal ca să o susţină.

Mai mulţi locuitori ai municipiului au reacţionat la articolul publicat de ziarul nostru. Unii au povestit propriile peripeţii cu maidanezii. O mămică a spus că la locul de joacă de lângă stadion a apărut o haită de câini iar copiii şi mămicile au scăpat doar pentru că i-au ajutat nişte tineri, dar câinii s-au luat după ei şi abia au scăpat cu fuga. O altă argeşeancă spune că „în câteva zile copiii o să înceapă şcoala!Trebuie să se întâmple iar o tragedie pentru a se lua măsuri? Sunt prezenţi (câinii – n.n.) exact în drumul şcolii şi al grădiniţei! Ce aşteaptă autorităţile?”

Directorul Serviciului Public spune că nu are cine să adune câinii de pe străzi, pentru că Serviciul nu are personal suficient. Mai mult, biobaza de la Valea Sasului, acolo unde erau duşi câinii, este încă a Societăţii de Salubritate,  iar maşina şi echipamentele de prins câini sunt tot la Salubritate.

Între cele două instituţii trebuie făcute nişte acte de predare primire, iar apoi hingherii de la Salubritate ar trebui să fie angajaţi la Serviciul Public. Birocraţia e mare, iar între timp pe străzi câinii sunt din ce în ce mai mulţi.

Hits: 872

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (1)