Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Licitația pentru conservarea și consolidarea Cetății Poenari a fost anulată

Category: Social Published: Tuesday, 29 October 2019 Written by Interes argesean

Licitația pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari, proiect estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni, a fost anulată de comisia de evaluare pentru că singura ofertă, depusă de compania italiană Apulia, a fost apreciată ca inacceptabilă și/sau neconformă.
„Prin implementarea proiectului Conservarea și consolidarea Cetății Poienari-Argeș, autoritatea contractantă a avut în vedere conservarea, consolidarea și punerea în siguranță și implicit în valoare a obiectivului de patrimoniu pentru creșterea atractivității obiectivului istoric (indicator - creșterea numărului de turiști). Oportunitatea acestei investiții în programul de reabilitare rezultă atât din situarea monumentului la 170 km de București, dar și de faptul că se află pe ruta București - Pitești - Curtea de Argeș - Transfăgărașan - Sibiu, traseu turistic unic cu o componentă importantă culturală. Acest spațiu cultural pus în valoare va putea fi utilizat atât pentru evenimente culturale organizate de Muzeul Județean Argeș, cât și pentru scopuri didactice și de promovare a imaginii României la nivel internațional", se arăta în caietul de sarcini al licitației.
Contractul care, probabil, va fi scos la licitaţie din nou, prevede realizarea mai multor lucrări care vizează îmbunătăţirea infrastructurii Cetății Poenari, conservarea și consolidarea obiectivului turistic – monument istoric categorie A; creșterea gradului de expunere a Cetății Poenari după finalizarea lucrărilor de intervenţii, prin digitizarea acestuia.

Hits: 350

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments