Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu"

Category: Social Published: Wednesday, 15 January 2020 Written by Interes argesean

Miercuri, Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu" din Curtea de Argeş a fost gazda manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale, 15 ianuarie, ziua în care, în urmă cu 170 de ani, se năştea Mihai Eminescu. În parcul instituţiei tronează un bust al poetului, iar în faţa lui s-au ţinut discursuri, s-a cântat şi s-au recitat poezii de către elevi ai şcolilor din municipiu. La manifestări au participat managerul Centrului, Cristian Mitrofan, care a fost gazda evenimentului, primarul Constantin Panţurescu, academicianul George Păun, autorul bustului lui Eminescu, artistul plastic Radu Adrian, fostul primar Gheorghe Nicuţ, consilieri locali, profesori, elevi, reprezentanţi ai unor organizaţii şi asociaţii civile şi militare,etc.

Au fost depuse coroane de flori, iar corul Orfeu şi o elevă de liceu au cântat pe versurile lui Mihai Eminescu.  Zecile de persoane prezente la eveniment s-au simţit bine sub soarele călduţ de ianuarie în ziua în care s-au împlinit 170 de ani de la naşterea Poetului Nepereche.

Hits: 465

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments